Pēdējās ceļojuma dienas un pēcvārds

Ir pagājis jau kāds laiciņš kopš esmu atgriezusies mājās, taču domās un sajūtās joprojām esmu Japānā. Kā jau iepriekš solīju, vēl viens rakstiņš par Japānu taps. Nu lūk, te tas arī būs!

Nedaudz aprakstīšu sportiskās dienas un arī neliels atskats uz sadzīvi un pārējo. Tagad, lai iet viss pēc kārtas!

Pirmajā dienā krosmintonisti sacentās dubultspēlēs, kurās arī es ņēmu dalību un spēlēju kopā ar vācieti Andrea. 

Pa starplaikiem japāņi ļoti daudz vēlējās ar mums fotografēties, parunāties un visādi citādi piesaistīt uzmanību. Šajā foto samērāmies ar kāju izmēru. Mums ar Andrea stabils 41.-42.izmērs 🙂 Principā apavu veikalos uzreiz uz vīriešu sadaļu jāiet 😀 Taču pārsteidza, ka getas gan viņiem bija pieejamas arī manai kājai!

Ik pa laikam uzspēlējām arī vietējās spēles, kuras piedāvāja Otas pilsētas tūrisma centrs, kas ar visādiem tērpiem un aksesuāriem visas trīs dienas pavadīja sporta zāles foajē, cenšoties mūs izklaidēt.

Dienas noslēgumā sanāca uzkāpt uz augstākā pakāpiena un 1.starptautiskais zelts manā spēlētājas vēsturē nopelnīts!

Otrā diena iesākās ar fantastisku taiko priekšnesumu vietējās skolas pulciņa izpildījumā. Tā skanēja, ka spalvas uz rokām pacēlās. Fantastisks izpildījums, žēl, ka ar video nevaru padalīties! Taču klātienes efekts ir neizsakāmi enerģiskāks.

Gatavi vienspēļu turnīram

Mazais fans. Tik mierīgi sēdēja mugursomā, ka tāds rotaļu sunītis 🙂

Atšķirībā no lielā vairuma, dzīvoju 10 minūšu gājienā no sporta zāles un tas bija tik patīkami, ka pirms un pēc mačiem pāris minūtes un vari būt konkrētajā vietā. Ar vilcienu kā minimums pusstunda! Taču mans ceļš veda pa seno ceļa vietu un veikaliņu vārti teju visi rotāti ar skaistiem zīmējumiem. Arī auto pa to ielu ļoti maz kursēja, pārsvarā kājāmgājēji un velobraucēji.

Trešā dienā mums bija sagatavots priekšnesums no vietējām karsējmeitenēm. Priekš mazām meitenēm perfekts izgājiens!

Trešajā dienā tika izspēlētas finālspēles vienspēļu kategorijās. Abas Andrea iekļuvām finālā un te jau foto uzreiz pēc fināla.

Arī te viss sanāca par visiem 100% un 2.zelts rokā gan! 🙂

Kopā ar sponsoru talismanu! Šaubos, vai kāds iztēlosies, kas tāds ir! 😀 Es zinu!

Kopā ar OPEN kategorijas uzvarētāju Patriku no Vācijas. Japānā ar vāciešiem kopā laiks tika pavadīts ļoti daudz!

Pēc turnīra kopējs pasākums, kura laikā saņemam kārtējo dāvanu no japāņu draugiem. Teikšu, ka mēs tikām lutināti ļoti, ļoti!

Esam gatavi pasākuma kopējam darbam…

…kopēja suši izgatavošanai 20 metru garumā…

… un mums sanāca pat itin labi 🙂

Iemācījāmies arī uzrakstīt savus vārdus un nedaudz ko citu japāņu valodā. Galvenais ar drošu roku vilkt līnijas. Ok, varbūt vieglāk, ja kāds parāda, kādā virzienā tās jāvelk 🙂

Mazliet vēl jautrības un ballīte galā. Dažiem gan turpinājums sekoja, taču man turpinājumā bija somu krāmēšana, lai no rīta jau dotos mājās!

Tagad nedaudz no visa kā, ko gribās parādīt un pateikt:

Ja kāds vēl nezina, tad Japānas naudas vienība ir jēnas. 1000 jēnas = ~7,50 EUR. Kalkulēšana liela, taču beigās jau piešāvos! Vienkārši nerēķināt 😀

Īpašie apavi rikšām. Džeki ar aktīvu ikdienas treniņu. Tradīcijas neuzjautāju par šiem apaviem, būs laikam jānoskaidro 🙂

2020.gadā Tokijā notiks Olimpiskās spēles. Vienīgi nedaudz izbrīna fakts, ka šobrīd japāņu angļu valoda nav ne tuvu spīdoša. Ļoti daudz cilvēku runā tikai japāniski. Taču zinot viņu darbaspējas, ticu, ka iemācīties to, viņiem nebūs problēmu!

Zaļā tēja daudz kur – neteikšu visur. Arī saldējums ar zaļo tēju. Varēja dabūt pat 7 dažāda stipruma pakāpēs. Jāsaka kā ir, man tomēr patīk saldāki saldējumi. Šo var nogaršot, taču ikdienā laikam neēstu. Ir viņiem arī ļoti gardi cita veida saldējumi arī 🙂

Konjaku. Japānas kartupelis. Pilnīgi bezgaršīgs želejveidīgs izstrādājums. Bez mērcītes ieēst nav iespējams 😀 Bet tajā ir 0 kalorijas un ļoti laba, kā japāņi saka, “vēdera slota”. Vieglas kājas gan pēc tam nav 😀

Šo nevarēju neielikt! Jā, jā, japāņi mīl komfortu un  poda “brille” ir vienmēr silta. Arī visādas citādas funkcijas podos ir dabūjamas. Pat līdz mūzikas atskaņotājam 🙂 Taču man patika ūdens padeves funkcija, ka ir iespējams noamzgāt rokas un tas ūdens aiztek tālāk bundulī uz otrreizējo izmantošanu.

Veļu izmazgāju, nekas nesarāvās 😀 Kā redzat angliski ir tikai ON/OFF, arī pamācība tikai skaidrā japāņu valodā. Taču riskēju un viss sanāca. Krekli un šorti vēl der 😀

Te nu arī bija mana mājvieta 2 nedēļu garumā. 2.stāvā. Pirmoreiz izmantoju airbnb pakalpojumus un jāsaka, ka esmu ļoti, ļoti apmierināta. Viss nepieciešamais pieejams, perfekta vieta, viegli atrast un cena ļoti draudzīga. Arī apkārtne forša.

Tā nu paskrēja manas 2 nedēļas Japānā. Godīgi sakot, vēl varētu tur uzturēties pāris mēnešus! Cilvēki, kas tur satikti; sajūtas, kas tur izdzīvotas; prasmes, kas iemācītas – tas viss piepilda un paliek Tevī! Thanks my friends in Japan and Germany! You’re great! Arigato Japan!

P.S. Jāsaka, ka Japāna nekad nav bijusi mana sapņu valsts, taču tagad saku, ja būs iespēja tur atgriezties, notiekti to izmantošu!