8.diena. Pludmales un lidmašīnas

Jau pavadīta 8.diena Japānā un nu vairs palikušas tikai turnīra dienas un došanās mājup. Mana izklaides daļa Japānā laikam ar šo stāstu arī ir noslēgusies 🙂 Katrā ziņā šodien atkal jauni iespaidi, redzēti industrālie parki, pilsētas pludmales pie ūdeņiem, kur nevar peldēt un vēl un vēl.

Šodien nolēmu izstaigāt dzīvokļa apkārtni un nebraukt nekur ar vilcieniem. Izrādās arī te ir daudz ko skatīt 🙂

Ziedi un augi te reizēm zied tik ļoti skaisti, ka nevar garām paiet. Iedomājos, kā te izskatās, kad sakuras zied!

Tuvākā pludmale no dzīvokļa. Peldēties nevar, bet sauļoties gan! Arī sportam izmantot blakus esošos celiņus. Šeit arī nāk vietējo bērnudārzu bērni pastaigā!

Šo es saucu par slidkalniņu 😀 Blakus pludmalei ar spēļu laukumiņš

Tālāk gar Otas tirgu (vairumtirdzniecības izsole), dodos uz nākamo pludmali.

Te ir intensīva kuģu satiksme…

…un lidmašīnu satiksme 🙂 No pāri kanālam esošās Hanedas lidostas, ik pa laikam paceļas lidmašīnas, ko no šī punkta itin labi var novērot.

Aiziet jūriņā

Tas te bija kaut kāds ātrgaitas kuteris. Nesās pamatīgā ātrumā. Kā redzams, priekšplānā pludmale, kurā neviens nesauļojas. Ārā bija pamatīgs karstums, kad vasaras šortos un t-kreklā svīst nekustoties, bet saulē viņi reti guļ. Nevienu sievieti tok neredzēju sauļojoties. Pa kādam vīrietim gan bija

Daba ar tehniku sadzīvo 🙂

Kurš kuru?

Viens no pāris eksemplāriem, kas tomēr pieņēma saules vannu.

Vismaz kaut kur anglisks uzraksts 🙂 Veikalos īpaši interesanti, jo iepērcies pēc tā, ko redzi uz bildītes 🙂 Tagad zinu, kā jūtas analfabēti 😀

Tokijas skats ar Tokijas torni un Varavīksnes tiltu.

Te arī SkyTree tornis

Atpakaļceļā izmantoju automāta priekšrocības un notiesāju saldējumu. Kā jau iepriekšējos rakstos rakstīju, dzērienus automātos te var dabūt gandrīz ik uz stūra. Saldējumu gan retāk.

Iepriekš rakstīju par aizaugušām ceļmalām. Lūk, te ir piemērs 🙂 Bet cauri var tikt, tad jau ir ok. Jāsaka, ka industrālajā rajonā vairs tik sakoptas ielas nebija kā centrā.

Pa ceļam arī skaisti apstādījumi

Un beisbola laukums. Japāņiem beisbols ir ļoti populārs sporta veids, jo ir pat speciāli stadioni tam. Un daudz 🙂

Vēl tik pa šaurām un mazām ieliņām līdz dzīvoklim un šodienas apskate ir galā. Te pa augšu iet vilciens, un apakšu var izmantot citiem mērķiem. Patiešām Tokijā dzīve noris ne tikai uz zemes, bet vairākos stāvos. Pat atsevišķos pagalmos ir automašīnu pacēlāji, lai ir iespējams auto novietot augšā un apakšā. Interesanta tā dzīve te 🙂

Turpinājumā Pēdējās ceļojuma dienas un pēcvārds